Laminox Idro Thermoboilers

Biomassaketels bij het Schouwenpaleis

Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment biomassaketels van het merk Laminox. De termoboilers van Laminox verwarmen uw woning dagenlang zonder dat u steeds hoeft te bijvullen. Door middel van water of warme lucht kunnen vervolgens meerdere ruimtes in uw woning gemakkelijk worden verwarmd. De biomassaketels van Laminox komen in aanmerking voor de subsidie die door het RVO worden uitgegeven. 

De Laminox Termoboiler is een wonder van techniek. Brandend op houtpellets verwarmt hij niet alleen uw cv-circuit, maar verzorgen de grotere versies ook het tapwater. Een unieke professionele pellet combiketel. En een sieraad in uw huis. Niet in uw kamer, maar schuur, garage, werkplaats of zolder.

De Laminox Termoboiler Omnia is er in de uitvoeringen: 23, 27 en 32 kW. Het rendement ligt maar liefst boven de 91% (Class V) met een zeer lage uitstoot van CO en fijnstof. Zomers zowel als winters zorgt de Termoboiler Omnia 27 en 32, 24 uur per dag voor sanitair water. Een magnesium anode beschermt tegen corrosievorming en zorgt voor een lange levensduur. Het verschil zit hem in de ingebouwde watervoorraad met een (tapwater) of twee (tapwater en zon) warmtewisselaars. Het buffervat verwarmt de wisselaar voor tapwater en kan heel snel bijverwarmen als u de warm water kraan opent. Dankzij de snelle ontsteking en een een sterke brander. De tapwatercapaciteit is 9=12 liter per minuut met een ∆T van 32. Hij verwarmt dus 32°C bij!

Het bufferwater verwarmt uw huis en de zonnewisselaar verwarmt permanent bij, zodat uw brandstofverbruik (pellets) minimaal is.

Een buffer is vooral noodzakelijk om vanaf het begin een regelmatige stroom warm tapwater te kunnen krijgen. Zodra u de kraan opendoet, verwarmt het buffervat via een warmtewisselaar het tapwater gelijkmatig en krijgt de ketel –als hij in ruststand staat- de gelegenheid om op te starten en bij te verwarmen. De buffertank is dus noodzakelijk om geen dip te krijgen. Daarin is de Termoboiler uniek.

Nieuwe gesubsidieerde telg is de Termoboiler Omnia 32. Deze ketel heeft extra de automatische reiniging van de brandkamer. Uiteraard wordt de warmtewisselaar voor het cv-water evenals bij alle Termoboilers ook automatisch gereinigd. 

Biomassaketels

U bent al een tijd op zoek naar een alternatief voor gas om uw woning te verwarmen en om in uw warm water te voorzien? Kies een biomassaketel. Na een bezoek aan onze showroom hoeft u niet verder te zoeken. Bij ons vindt u dé biomassaketel waar u al zo lang naar op zoek bent. Kies vandaag nog voor zekerheid en veiligheid.

Hoe werkt een biomassaketel?

Een biomassaketel is een verwarmingstoestel. U stookt op houtpellets en de biomassaketel kunt u aansluiten op een bestaande of een nog aan te leggen centrale verwarming. Een verwarming op biomassa werkt in principe op dezelfde manier als een standaard verwarmingsinstallatie. De houtpellets worden gebruikt om het water heet te maken om uw woning te verwarmen. En de Laminox ketel met ingebouwd buffervat verwarmt ook het tapwater. Wil je dus een biomassaketel kopen? Kom langs in onze showroom, we helpen u graag in uw zoektocht naar de juiste biomassaketel.

Bespaar op de stookkosten

Of u nu in een nieuwe woning een biomassaketel gaat aansluiten of in uw huidige woning, er is veel potentie! Goede isolatie is belangrijk, maar ook zeker niet goed geïsoleerde woningen worden gemakkelijk warm door het gebruik van een biomassaketel. In een gemiddelde eengezinswoning bent u rond de 35% minder geld kwijt voor houtpellets dan wanneer u uw huis op gas verwarmt. Bespaar op de stookkosten en kies voor de Laminox biomassaketels.

Voordelen voor het milieu

Wanneer u een biomassaketel gaat kopen, is dit niet alleen voordelig voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. De verbranding, door middel van biomassa, is namelijk CO2-neutraal. Door de uiterst moderne technieken vindt er nagenoeg geen uitstoot plaats. De verbranding van houtpellets geeft geen extra CO2 af aan de atmosfeer. De doelstellingen uit het klimaatakkoord kunnen worden behaald met een biomassaketel.