Catalogus

Laminox Idro Thermoboilers

Laminox Idro Thermoboiler op pellets:

vervangt uw cv-combiketel volledig

De Laminox Termoboiler is een wonder van techniek. Brandend op houtpellet verwarmt hij niet alleen uw cv-circuit, maar verzorgen de grote versies ook het tapwater en bovendien kunt u hierop een zonneboiler op aansluiten. Een unieke professionele pellet combiketel. En een sieraad in uw huis. Niet in uw kamer, maar schuur, garage, werkplaats of zolder.

De Laminox Termoboiler is er in zes uitvoeringen: 19, 24 en 31 kW waarvan de 24 en 31 kW met en zonder solar warmtewisselaar. Het rendement is maar liefst 93% (Class V) met een zeer lage uitstoot van CO en fijnstof. Zomers zowel als winters zorgt de Termoboiler 24 uur per dag voor sanitair water. Een magnesium anode beschermt tegen corrosievorming en zorgt voor een lange levensduur. Het verschil zit hem in de ingebouwde watervoorraad met een (tapwater) of twee (tapwater en zon) warmtewisselaars. Het buffervat verwarmt de wisselaar voor tapwater en kan heel snel bijverwarmen als u de warm water kraan opent. Dankzij de snelle ontsteking en een een sterke brander. De tapwatercapaciteit is 9=12 liter per minuut met een ∆T van 32. Hij verwarmt dus 32°C bij!

Het bufferwater verwarmt uw huis en de zonnewisselaar verwarmt permanent bij, zodat uw brandstofverbruik (pellets) minimaal is.

Een buffer is vooral noodzakelijk om vanaf het begin een regelmatige stroom warm tapwater te kunnen krijgen. Zodra u de kraan opendoet, verwarmt het buffervat via een warmtewisselaar het tapwater gelijkmatig en krijgt de ketel –als hij in ruststand staat- de gelegenheid om op te starten en bij te verwarmen. De buffertank is dus noodzakelijk om geen dip te krijgen. Daarin is de Termoboiler uniek.

Nieuwe gesubsidieerde telg is de Termoboiler Omnia 32. Deze ketel heeft extra de automatische reiniging van de brandkamer. Uiteraard wordt de warmtewisselaar voor het cv-water evenals bij alle Termoboilers ook automatisch gereinigd. De warmteoverdracht is maximaal en bij de Omnia bent u vrijer in uw pelletkeuze. 

De Termoboilers zijn goedgekeurd voor de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie).  

HET RVO HEEFT NEDERLAND ONAANGENAAM VERRAST MET DE VOLGENDE MELDING:
Wijzigingen subsidiebedragen biomassaketels per 20 maart 2019. Voor meer informatie, klik hier

KOM VOOR MEER INFORMATIE NAAR ONZE SHOWROOM, WE HELPEN U GRAAG!