Overzicht Bio-Ethanol branders

Biobranders maken gebruik van bio-ethanol als brandstof.
Deze vloeibare brandstof bestaat voor 95 % alcohol en is vervaardigd uit maïs, riet- of bietsuikers, aardappelen en graan.
Een ander woord voor bio-ethanol is ook wel gedenatureerde alcohol. Het is een brandstof die wordt ondersteund door milieuorganisaties.
De bio-ethanol  wordt handmatig, via de vul opening, van bio-ethanol branders aangebracht of gaat volledig automatisch, via een afstandsbediening, bij de Ebios automatic branders. 
De damp die vrijkomt is een onschadelijke combinatie van waterdamp en CO2. Bio-ethanol branders maken dus gebruik van milieuvriendelijke en onschadelijke brandstof.

Biobranders in elke ruimte, indoor of outdoor.

Biobranders zorgen voor een schone verbranding, zodat er geen afvoerpijp of rookkanaal nodig is zoals bij hout- of pelletkachels wel nodig is.  Het is onder meer een veilige oplossing voor welness ruimtes, badkamers en kantoren waar geen rookkanaal aangelegd mag of kan worden. Deze minder waarschijnlijke plaatsen zijn bovendien mogelijk omdat de verbranding schoon en nagenoeg  reukloos is. In veel gevallen is een biobrander dus een ideale oplossing. Kom naar de showroom voor een ruime keuze van onze milieuvriendelijke biobranders.